آموخته ها

۵ مطلب در آذر ۱۳۹۵ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

نوشتن سورس کد در MS Word

یک مشکل سخت و یک راه حل آسون.

دانشجویان کامپیوتر که بخواهند پایان نامه بنویسند، یه مشکل عمومی دارند. اون هم نوشتن کدهای برنامه نویسی توی مایکروسافت ورد هست. کسانی هم که میخوان مطلب آموزشی به صورت PDF عرضه کنن که توی اون سورس کد وجود داره با این مشکل گریبانگیر هستند. امروز میخوام روشی رو براتون بگم که به این وسیله بتونید سورس کدهای خودتون رو توی word بدون دردسر به صورت رنگی و با فونت سورس کد ببینید.

اول از همه متن سورس کد را کپی کرده و در نرم افزار word آن را paste کنید. زیرا بعضی از محیط های برنامه نویسی مثل phpstorm هنگام کپی کردن متن سورس کد، رنگ بندی را حفظ میکنند و با past کردن آن در محیط word، متن با ظاهر صحیح منتقل می شود. بنابراین دیگر نیازی به مراحل پایین ندارید.
اما بعضی از محیط های برنامه نویسی مثل notpad++ و dreamWeaver این قابلیت را ندارند. بنابراین ملزم به طی کردن مراحل زیر هستید.
  1. برای اینکار کافیه توی Microsoft Word (که واسه من نسخه 2013) هست، به قسمت insert رفته و روی object کلیک کنید.
  2. در کادر باز شده، گزینه Open Document Text رو انتخاب کنید و ok رو بزنید.
  3. حالا براتون یه پنجره باز میکنه . کافیه کدهای خودتون رو از محیط برنامه نویسی به اینجا copy-paste کنید. یعنی مثلا به ویژوال استودیو یا dreamWeaver رفته، کدهای خودتون رو کپی کنید و توی این پنجره paste کنید.
  4. می بینید که کدها به همون صورت، با همون فونت و با همون رنگ توی ورد نمایش داده میشه.

البته اگر از notpad++ استفاده می کنید باید راه دیگری را طی کنید.

  1. ابتدا در برنامه notpad++ از طریق منوی plugins گزینه NppExport را زده و سپس گزینه copy RTF to clipboard را بزنید.
  2. سپس به محیط word رفته و paste را بزنید.
  3. البته برای اینکه بتوانید دور کدها یه کادر بکشید می توانید، ابتدا از منوی insertیک text Box ایجاد کرده و کدها را در داخل آن paste کنید.

اگه به کارتون اومد واسم دعا کنید. یا حق!


منبع : وبسایت رضا درودی

  • رز
  • ۰
  • ۰

شاعر طنز پرداز


از آجیل سفره عید
چند پسته لال مانده است
آنها که لب گشودند؛ خورده شدند
آنها که لال مانده اند ؛ می شکنند

دندانساز راست می گفت:
پسته لال ؛سکوت(ش) دندان شکن است !


اکبر اکسیر

  • رز
  • ۰
  • ۰

در ابتدا چند تکنیک یادگیری با راندمان بالا

مدرسه محلی برای یادگیری است اما یکی از چیزهایی که مردم واقعا به آن اهمیت نمی دهند تکنیک یادگیری صحیح است. آن ها ممکن است تدریس را طوطی وار حفظ کنند و تنها نمره شان را که گرفتند راضی بوده و فکرکنند که دیگر مشکلی وجود ندارد. آن ها هر تکنیک یادگیری را می پذیرند بدون اینکه مطمئن باشند این روش موثر هست یا نه؟ چند سال پیش چندین تکنیک یادگیری معروف مورد مطالعه قرار گرفت و میزان تاثیر گذاری آن بررسی شد. در این مقاله قصد داریم این تکنیک ها را به ترتیب موثرترین تا ضعیف ترین تکنیک به شما یاد بدهیم.

تکنیک یادگیری روش مطالعه به همراه آزمون

در این روش سعی می شود که هر کسی با توانایی های مختلف مدام خود را تست کرده و مورد آزمون قرار دهد. در این تکنیک یادگری فرد آموخته هایش را با تست ها و آزمون ها محک زده و می سنجد و سپس آن ها را تثبیت یا تکمیل می کند. این تکنیک یکی از اثربخش ترین تکنیک های یادگیری بوده و از طرفی کاملا ساده و قابل درک است. در این روش لازم نیست که برای تست کردن خودتان شرایط و امکانات خاصی آماده کنید بلکه می توانید در هر زمان و در هر جایی که باشید در ذهن تان دانسته های تان را محک بزنید. شما می توانید در سر خود از خود سوالاتی بپرسید و سپس جواب آن ها را بدهید. به علاوه می توانید به کمک فلش کارت های دورو خود را محک زده و دانش تان را دوره کنید.

این روش دو مزیت مهم دارد. اول اینکه با سوال کردن و پاسخ دادن اطلاعات به حافظه بلند مدت تان انتقال یافته و در بازیابی اطلاعات موثر است. دوم اینکه این روش از نشانه ها و اهداف پشتیبانی می کند. و به نوعی اطلاعات را در ذهن شما طبقه بندی می کند. این تمرین توانایی ذهنی دانش آموزان را بهبود داده و در نتیجه در سرعت و کارایی آن ها برای بازیابی اطلاعات موثر است.

این روش همچنین به لحاظ زمان کمی که لازم دارد و انجام پذیری آن در هر مکانی آن را به یک روش ایده آل و مناسب تبدیل می کند. البته باید توجه داشته باشید که بهتر است بین آزمون هایی که از خود میگیرید کمی زمان استراحت لحا کنید تا میزان یادگیری شما بالا رود.

تکنیک یادگیری توزیع

برای این تکنیک لازم است به جای آن که در یک زمان پشت سر هم به مطالعه بپردازید بخش های مطالعاتی خود را بین زمان های مختلف تقسیم کنید. این روش بارها مورد ارزیابی قرار رفته است و مشخص شد که برای حفظ اطلاعات و یادگیری بهتر موثر است. دلیل این امر هم این است که مغز با جا به جایی از یک زمان به زمان دیگر و به نوعی فعال و غیر فعال شدن نوبتی خود می تواند تمرکز بیشتری داشته و هر بار با نیروی تازه کار خود را شروع کند. شواهد مشخص نشان می دهد که ایجاد فواصل زمانی بین تایم های مطالعاتی در یادگیری بهتر موثر است.

یک مطالعه در سال ۱۹۷۹ نشان داد که دانش آموزانی که ۶ جلسه کلاس درس داشتند و بین هر جلسه ۳۰ روز فاصله زمانی وجود داشت خیلی بهتر از کسانی که ۶ جلسه پشت سر هم را طی کردند و بعد ۳۰ روز استراحت داشتند می توانستند از یادگیری بهتر بهره ببرند. و گروه دیگری که حتی یک روز برای مرور درس ها وقت نداشتند شانس خیلی کمتری نسبت به بقیه داشتند.

چگونه روش توزیع را عملی کنیم؟

برای مبحث های بزرگ بهتر است تا ۳ ال ۴ ماه هم یادگیری و مرور آموخته های تان را تقسیم کرده و به طول بیانجامید. شما بعد از هر دوره ۳ الی ۴ ماهه می توانید یک آمون بزرگ برگذار کنید تا آموخته های تان را محک بزنید و البته در این فاصله با آزمون های کوچک تر و مشق شب کارتان را نظم بدهید. به علاوه بین هر جلسه آموزش حداقل ۲۴ ساعت وقت بگذارید تا مغزتان آمادگی خود را از نو بازیافته و با انرژی بیشتری کار خود را شروع کند.

تکنیک STEM چیست و چرا مهم است؟

ترکیب تکنیک آزمون و توزیع این تکنیک یادگیری را ایجاد می کند. این روش برای اکثریت قریب به اتفاق عملی بوده و نتایج مثبتی دارد. شما با ایجاد فاصله مناسب بین جلسات آموزش و تست ها و امتحانات مناسب و لازم می توانید توانایی خود را در هر مبحثی بالا ببرید.

تکنیک یادگیری بازجویی علت

بازجویی علت در تلاش برای درک مفاهیم است. به این ترتیب که شما هیچ چیز را بدون اینکه دلیل و روند آن را ندانید حفظ نمی کنید. و سعی می کنید همیشه به دنبال چرای آن باشید. برای مثال اگر سعی می کنید که E = MC ^ 2 را یاد بگیرید باید از خود بپرسید که چرا این فرمول اتفاق می افتد؟ به عبارتی باید بدانید که چرا E برابر  MC ^ 2 است؟ با این سوال سعی می کنید که فرمول های ابتدایی را پیدا کرده و علت شکل گیری فرمول نهایی را درک کنید.

مطالعات نشان می دهد که بازجویی علت در مقابل خواندن یکنواخت و کلی ٫ نتیجه ی خیلی بهتری دارد. حتی خواندن یکنواخت می تواند خیلی خسته کننده باشد اما زمانی که شما موارد و فرمول هایی در ذهن دارید که علت و روند شکل گیری آن ها را درک می کنید یادگیری برای تان بسیار لذت بخش تر خواهد بود. به این صورت مسائل در ذهن تان بهتر طبقه بندی شده و در مدت بیشتری آن ها را به یاد خواهید داشت.

راهنمایی در خصوص بازجویی علت

برای استقاده از این روش همیشه از خودتان بپرسید موردی که سعی دارم در ذهن بسپارم چگونه شکل گرفته و به نتیجه کنکوی رسیده است؟ آیا می توانید علت را شرح دهید؟ اگر می توانید چگونگی روند شکل گیری آن موضوع را درک کنید ؟ قطعا یادگیری و به ذهن سپردن آن نیز آسان تر خواهد بود. حتی می توانید از یک دفترچه یادداشت استفاده کرده و روند شکل گیری آن فرمول یا مسئله را برای خودتان یادداشت کنید تا بار دیگر آن را دیده و فرمول نهایی بهتر در ذهن تان بماند.

تکنیک یادگیری خود توضیح

خودتوضیح یکی از بستگان نزدیک تکنیک یادگیری بازجویی علت است. این روش فرد را ملزم می کند که چگونگی یک اتفاق یا فرضیه را توضیح دهد. این روش یک تکنیک ایده آل برای حل مشکلات انتزاعی است. در این روش شما یک مسئله را برای خود توضیح داده و در ذهن تان مرور می کنید و به این ترتیب یک موقعیت دوباره برای طبقه بندی و شکل گیری بهتر آن در ذهن تان ایجاد می کنید.

نکاتی برای تکنیک خودتوضیح

اگر مواردی را که می خواهید از خودتان بپرسید و برای خودتان توضیح دهید به صورت سوال و جواب روی کاغذ یادداشت کنید موقعیت بهتری را برای یادگیری و به ذهن سپردن آن برای خودتان ایجاد کرده اید.

تکنیک عمل لایه

عمل لایه به معنی این است که شما هر مطلب جدیدی که می آموزید مطالب قبلی مرتبط را نیز برای خودتان مرور کنید. برای مثال ممکن است چند جمله ای یاد بگیرید که با مفهوم معادلات جبری در ارتباط است. در همین حین باید ابتدا مفاهیم قبلی را برای خود مرور کنید و مطمئن شوید که به خوبی آن ها را می دانید. به این صورت دیگر مشکلات تان روی هم جمع نشده و به خوبی از پس یادگیری مطالب جدید که تنها چند نکته به آموخته های قبلی تان اضافه می کند، برمی آیید.

این تکنیک یادگیری به شدت مورد علاقه باربارا آکلی در کتاب ( یک ذهن برای اعداد ) است. وی این روش را از پر پتانسیل ترین روش های یادگیری می داند و معتقد است که در حفظیات و علم ریاضی می تواند حرف اول را بزند. به علاوه تکنیک علم لایه می تواند در بسیاری دیگر از علوم هم کمک کننده باشد.

اما از طرفی باید گفت که اگرچه این روش مورد تایید تعدادی از افراد قرار گرفته است اما در برخی از زمینه ها نیز ممکن است کار نکند. در برخی زمینه ها شاید وقت گذاشتن روی آموخته های قبلی باعث شود شما وقت کمتری صرف مفاهیم جدید بکنید و نتوانید آن طور که باید آن را یاد بگیرید. در کل محققان معتقدند این روش پتانسیل زیادی برای یادگیری دارد اما باید تحقیقات بیشتری در خصوص آن انجام گیرد.

راهنمایی برای تکنیک عمل لایه

این تکنیک در برخی علوم به هم وابسته مانند ریاضی باید مورد  توجه قرار گیرد. هر مبحث جدیدی که می خواهید یاد بگیرید لازم است قبل از آن یک مرور روی مباحث قبلی داشته و آن ها را در نظر بگذرانید. عمل لایه می تواند کمک زیادی در یادگیری زبان خارجه هم داشته باشد. کاری که باید انجام دهید مخلوطی از کار قبلی و کار جدید در هنگام یادگیری است. این فرایند به طبقه بندی بهتر مطالب و مفاهیم جدید هم کمک می کند.

روش هایی با راندمان پایین:

۱- جملات های لایت، خط کشیدن زیر نکات

برجسته کردن نکات یکی از محبوب ترنی روش ها در یادگیری دانشجویان در دانشگاه است. این روش محبوب است چرا که انجام آن بسیار آسان و در دسترس است. اما بسیاری از مطالعات نشان می دهد که این روش هیچ بهبودی در یادگیری دانش آموزان نمی کند. اگر چه این روش می تواند کامل کننده روش های دیگر بوده و آن ها را به نوعی ارتقا دهد اما به تنهایی نمی تواند تاثیرگذار باشد.

۲- راهنمایی برای کاربرد تکنیک روش برجسته سازی

اگر چه این روش به تنهایی نمی تواند موثر باشد اما در عین حال مطالعه و یادگیری را برای شما آسان تر کرده و به شما کمک می کند تا بهتر مطالب مهم را پیدا کنید و به ذهن بسپارید. با کمک این روش موارد مهم را مشخص می کنید و هنگام تندخوانی و مرور مطالب بهتر به چشمتان می آیند.

آموزش تکنیک یادگیری خلاصه

روش خلاصه بسیار واضح است. تئوری این روش این است که شما هنگام مطالعه جان کلام و مفهوم کلی مبحث را استخراج کرده و به زبان خودتان می گویید و یا جایی یادداشت می کنید تا در ذهن تان بماند.

مطالعات نشان می دهد که خلاصه می تواند تندخوانی و مرور دروس را آسان تر کند. اما در سوالات چند گزینه ای و یا تست های نکته ای کمکی به دانش آموزان نمی کند. بنابراین اگر قصد داشتید به خلاصه های تان تکیه کنید دقت کنید که این روش برای آزمون هایی مناسب است که مفاهیم کلی را از شما می خواهد نه آن هایی که روی جزئیات تکیه دارند.

مطالعتی که در سال ۱۹۸۶ توسط Wong, Wong, Perry, & Sawatsky انجام شد نشان داد که خلاصه برداری می تواند نتایج بهتری در یک تست از آموخته ها یک هفته بعد از یادگیری داشته باشد. در این مطالعه مشخص شد که دانش آموزان به کمک این روش می توانند تجزیه و تحلیل بهتری برای سوالات داشته و اطلاعات را بهتر طبقه بندی کنند. منتها خلاصه برداری می تواند روند کار دانش آموزان را کند کرده و سرعت یادگیری را پایین بیاورد.

خلاصه برداری در صورتی کاربردی و مناسب است که ماهرانه به دست آمده و کیفیت بهتری داشته باشد. این خلاصه باید شامل اطلاعات قبلی و آموخته های جدید باشد که به بهترین و کوتاه ترین شکل ممکن با هم ترکیب شده اند. در نهایت باید گفت که درست است که خلاصه برداری یک روش عالی برای آموختن نیست اما با توجه به تست و آزمونی که در پیش دارید خلاصه برداری هم می تواند ایده آل باشد. به علاوه مهم ترنی عامل تاثیرگذار در خلاصه برداری کیفیت آن است. خلاصه برداری نکات مهم و برجسته را به صورت کوتاه شده کنار هم جمع میکند.

راهنمایی برای کاربرد بهتر روش خلاصه برداری

اساس کار خود را استفاده از مفاهیم کلی و مفاهیم اصلی درس بگذارید. به علاوه بهتر است در خلاصه برداری مختصر نویسی را هم رعایت کنید. کلماتی که زیاد استفاده می کنید را با علامت های اختصاری مشخص کنید و تا می توانید نوشته های تان را کوتاه شده و البته قابل فهم و اثرگذار انتخاب کنید.

بازخوانی

بازخوانی یکی دیگر از روش های محبوب دانش آموزان است. من همیشه بازخوانی را به عنوان آخرین راه مطالعه خود انتخاب می کردم و احساس می کردم که این روش قرار نیست نتایج زحمات من را کامل به من بازگرداند. اکنون مشخص شد که یک دلیل علمی نیز برای این نفرت من وجود داشته است.

از لحاظ تئوری، بازخوانی توانایی یادگیری را افزایش می دهد. شما با بازخوانی می توانید اطلاعات کدگذاری شده داخل متن را مرور کنید. اما بعد از مقایسه این روش با روش های یادگیری مشخص شد که این تکنیک یادگیری بازخورد خیلی خوبی ندارد. اگرچه برای بازخوانی نیاز به آموزش خاصی ندارید و تنها کافی است کمی زمان صرف کنید اما پس از مطالعات مشخص شد که اطلاعات مرور شده توسط دانش آموز بعد از مدت کوتاهی از ذهن او رفته و ماندگاری خیلی کمی دارد. به عبارتی شما بازخورد خیلی کمی از زمانی که صرف بازخوانی کرده اید دریافت خواهید کرد.

نکاتی برای بازخوانی

اگر می خواهید مطلبی که تازه یاد گرفته اید را بازخوانی کنید بهتر است بگذارید کمی زمان بگذرد اما نه زیاد. در مطالعات انجام شده توسط  Verkoeijen، Rikers و Ozsoy در سال ۲۰۰۸، روی زبان آموزان مشخص شد که بهترین زمان برای بازخوانی ۴ روز بعد از یادگیری مطالب اولیه است. شما می توانید در حین اینکه مطالب جدید را یاد می گیرید مطالب قدیمی را نیز بازخوانی کنید. به این ترتیب بهترین بهره را از بازخوانی برده اید.

کلید واژه ها

این روش یک راه تخصصی و کوچک برای یادگیری مواردی است که شاید به کمک این روش بتوان بهتر آن ها را آموخت. به عبارتی در برخی از مباحث یا برخی از دروس می توان روی این روش حساب کرد و در آزمون نیز در برخی از تست ها آموخته های این تکنیک به کار می آید. مثلا برای:

  1.  یادگیری واژگان جدید خارجی
  2. اصطلاحات پزشکی
  3. تعریف کلمات
  4. مواد معدنی و ویژگی های آنها
  5. تعاریف علمی

این تکنیک یادگیری می تواند کاربرد داشته باشد. شاید کاربرد محدود این روش دلیل رواج کمتر آن باشد.

نکاتی برای تکنیک کلید واژه

اجازه ندهید که کاربرد کم این تکنیک اهمیت آن را از شما مخفی کند. این تکنیک یادگیری از بهترنی ها برای یادگیری واژه ها و تیک های کوچک است. اگر می خواهید این روش تاثیر بهتری در ذهن شما داشته باشد می توانید از تصویرسازی ذهنی و بازبینی در فواصل مشخص استفاده کنید. استفاده از یک کاخ ذهنی هم می تواند ایده خوبی باشد.

استفاده از تصویر برای یادگیری متن

یکی از روش های تقویت هوش و حافظه می تواند استفاده از تصاویر باشد. شما با کمک تصاویر یک نمایش منسجم از آموخته های خود ایجاد می کنید و درک تان نیز از متن بالا می رود. استفاده از تصاویر در نهایت می تواند در حافظه ی شما و درک مطلب تان موثر باشد.

با این حال تحقیقات نشان می دهد که این روش نیز محدود بوده و کاربرد زیادی ندارد. موضوعات انتزاعی مانند برخی مسائل یاضی یا علمی که در طبیعت هستند می توانند با این تکنیک آموزش داده شوند. از طرفی این روش روی همه یک تاثیر یکسان ندارد بلکه برخی دانش آموزان می توانند از این روش بهترین نتیجه را دریافت کنند و برخی دیگر هیچ سودی نبرند.

در یک مطالعه با متن های طولانی محققان دریافتند که تصاویر هیچ اثر قابل توجهی روی یادگیری دانش آموزان ندارند. استفاده از تصاویر تنها بعضی از دانش آموزان را تامین می کند و نتیجه محدودی هم دارد.

راهنمایی هایی برای تکنیک یادگیری استفاده از تصاویر

برای اثر گذاری این روش بهتر است از تصاویر خاطره انگیز استفاده کنید. این روند می تواند مفاهیم جدید را به پیشینه عکس ها مرتبط کرده و به جا افتادن و به یاد ماندن مفاهیم کمک کند.

رتبه بندی تکنیک های یادگیری از بهترین به بدترین :

  • عمل توزیع
  • مطالعه به همراه آزمون
  • عمل لایه
  • خود توضیح
  • بازجویی علت
  • خلاصه نویسی
  • بازخوانی
  • کلیدواژه
  • تصاویر متن
  • برجسته کردن نکات

به یاد داشته باشید که هر کدام از این روش ها بر اساس شایستگی و خاصیت های خود براورد شدند و زمانی که با دیگر روش ها ترکیب شوند می توانند یادگیری شما را به نحو احست بهبود دهند.


منبع:

هفت گنج

  • رز
  • ۰
  • ۰

فن مطالعه: بهترین روش های مطالعه صحیح و درس خواندن

جعبه لایتنر

«جعبه لایتنر» بر اساس منحنی فراموشی ابینگ هاوس ساخته شده و یکی از بهترین روش هایی است که برای انتقال اطلاعات به حافظه بلند مدت استفاده می شود .


فراموشی چیست ؟
 

فراموشی ، پدیده ای است که تقریبا هر روز برای همه اتفاق می افتد . این پدیده آنقدر شایع است که ما معمولا به روش های مختلفی برای یادآوری اطلاعات مهم اتکاء می کنیم . روش هایی مانند استفاده از دفترچه یادداشت فعالیت های روزانه ، استفاده از ابزارهای الکترونیکی تنظیم برنامه و یا حتی گره زدن نخ به دور انگشت !
هنگامی که سراسیمه به دنبال دسته کلید خود می گردید ، ممکن است این طور به نظر برسد که اطلاعات در مورد این که آن را کجا گذاشته اید به طور کلی از حافظه تان رفته است. اما فراموشی عموما بدین معنی نیست که اطلاعات واقعا از حافظه بلند مدت شما پاک شده است . فراموشی معمولا به معنی ناکامی در بازیابی حافظه است . در حالی که اطلاعات در یک جایی در حافظه بلند مدت شما قرار دارد و شما نمی توانید آن را بازیابی کنید و به یاد آورید .

حافظه بلند مدت و کوتاه مدت
 

وقتی چیزی را یاد می گیریم در همان لحظه قادریم که 100 درصد مطالب را به یاد بیاوریم اما با گذشت زمان کم کم فراموشی شروع شده و چیزی در حدود 80 درصد آنچه را که یاد گرفته ایم فراموش خواهیم کرد و تنها قادریم 20 درصد آن مطالب را به یاد بیاوریم ، اما به راستی چرا چنین است؟
علت آن است که حافظه از 2 قسمت تشکیل شده است :
1-کوتاه مدت 2- بلند مدت
حافظه کوتاه مدت گرچه ظرفیت محدودی دارد اما در پردازش مطالب سریع است و تنها آنچه را که لازم است پس از تجزیه و تحلیل (فیلتر کردن ) به سرعت به حافظه بلند مدت منتقل می کند . در مقابل ، حافظه بلند مدت گرچه سرعت عمل کمتری دارد ولی دارای ظرفیت نامحدودی است و اطلاعات ثبت شده در آن ماندگاری بسیار طولانی تری دارد . بنابراین : «چیزی را که امروز آموخته ایم بدون مرور فراموش می شود چرا که در حافظه کوتاه مدت ما است . اگر برای شما این آموخته ها مهم است پس باید آن را با روش خاصی به حافظه بلند مدت خوب منتقل کنید».

منحنی فراموشی ابینگ هاوس
 

هرمان ابینگ هاوس ، روان شناس ، یکی از نخستین کسانی بود که به طور علمی به مطالعه فراموشی پرداخت . او در آزمایش هایی که بر روی خود انجام داد ، حافظه اش را با استفاده از هجاهای بی معنی سه حرفی مورد آزمایش قرار داد . او از کلمات شناخته شده قبلی که در حافظه اش قرار داشت برای تداعی با این هجاهای جدید استفاده کرد .
ابینگ هاوس به منظور آزمایش حافظه اش در مورد این اطلاعات جدید ، حافظه اش را در دروه های زمانی مختلف ، از 20 دقیقه تا 31 روز مورد آزمایش قرار داد . او سپس در سال 1885 یافته هایش را در کتاب «حافظه : نوشته ای در روان شناختی تجربی» منتشر ساخت .
نتایج آزمایش او که در یک منحنی به نام منحنی فراموشی ابینگ هاوس رسم شده ، رابطه بین فراموشی و زمان را نشان می دهد و این نمودار را می توان این گونه تشریح کرد :

«اگر انسان یک مطلب را به خوبی فرا بگیرد ، بعد از 24 تا 48 ساعت تقریبا نصف آن را فراموش می کند و پس از حدودا یک ماه ، 80 درصد آن را فراموش می کند ، که نشان می دهد 80 درصد آن در حافظه کوتاه مدت و 20 درصد آن در حافظه بلند مدت قرار گرفته است. جعبه یادگیری لایتنر مراحل یادگیری را طوری می پیماید تا با کمترین و مناسب ترین تکرار در قسمت اوج منحنی فراموشی ، مطالب به حافظه دراز مدت منتقل شوند ».
بر اساس تحقیقات بسیاری از دانشمندان ، منحنی فراموشی (شکل 1) اغلب شبیه منحنی یک تابع لگاریتم ، تابع توان با یک تابع نمایی منفی است .
همانطور که در شکل مشاهده می شود ، قدرت بازیابی اطلاعات موجود در حافظه با گذشت زمان به شدت کاهش پیدا می کند . از طرف دیگر کشف شده که تکرار موضوع آموخته شده در فواصل زمانی باعث می شود که منحنی فراموشی مربوط به آن مطلب صاف و صاف تر شود . یعنی مدت زمان بقای موضوع مطالعه شده در حافظه افزایش یافته و آن موضوع با سرعت کمتری فراموش شود .

خوشبختانه ثابت شده که فواصل زمانی بین تکرار های موضوع آموزشی می تواند کم کم افزایش یابد . علی رغم این در صورت وجود فاصله خیلی زیاد بین دو تکرار ، ممکن است بازیابی اطلاعات آموخته شده با مشکل روبرو شود . به همین دلیل ، برای انتخاب فواصل زمانی مناسب ، بررسی های دقیق تری انجام گرفته است .

جعبه لایتنر
 

این وسیله توسط محقق اتریشی «سباستین لایتنر» طراحی شده و مطالب را از حافظه کوتاه مدت شما به حافظه بلند مدت منتقل می نماید .
جعبه یادگیری لایتنر مراحل یادگیری را طوری می پیماید تا با کمترین و مناسب ترین تکرار در قسمت اوج منحنی فراموشی ، مطالب به حافظه دراز مدت منتقل شوند .
نتایج تحقیقات او نشان داد که برای انتقال اطلاعات به حافظه بلند مدت باید در فواصل خاصی مطلب یادگرفته شده تکرار شود . در غیر این صورت در مدت زمان کمی مطلب به کلی به فراموشی سپرده می شود . اما در صورتی که این فواصل زمانی برای تکرار رعایت شود ، مدت فراموشی (بدون هیچ تکراری در آینده ) به چندین سال می رسد و از آنجا که به احتمال خیلی زیاد در طول این چندین سال مطلب مذکور باز هم برای شما تکرار خواهد شد ، می توان امیدوار بود که مطلب هرگز فراموش نمی شود . بهترین زمان بندی تکرار یک مطلب به این صورت نتیجه گیری شد که روز اول ، دور روز بعد ، چهار روز بعد ، هشت روز بعد و پانزده روز بعد مطلب را مطالعه مجدد کنید .

ساختمان جعبه لایتنر
 

این جعبه 30 سانتی متر درازا (طول) دارد و بلندی (ارتفاع) و پهنای (عرض) آن بسته به اندازه ی کارتهای یادگیری می باشد ، که اندازه ی کارتها نیز بسته به نیاز شما است . اما به هر حال کارتهای 7×5 (سانتی متر) برای این کار مناسب می باشد .
پس با این فرض که اندازه ی کارتها 7×5 باشد ، اندازه های (ابعاد) جعبه 6×5×30 (سانتی متر) خواهد بود . بلندی جعبه 6 خواهد بود ، چون که می خواهیم که نزدیک به یک سانتی متر از سر کارتها از جعبه بیرون بزند . که جابجایی کارتها آسان شود .
سپس باید جعبه را به 5 خانه بخش کنیم ، که اندازه ی هر یک از خانه ها به ترتیب از خانه ی نخست تا خانه ی پنجم 1 ، 2 ، 5 ، 8 ، 14 سانتی متر می باشد . نمای آن در شکل 4 مشاهده می شود .
این جعبه را می توان با چوب ، مقوای جعبه ی شیرینی ، شیشه یا هر چیز دیگری ساخت .


نحوه کار با جعبه لایتنر :
 

نخست مطلبی را که می خواهید یاد بگیرید ، به گونه ی یک پرسش کوتاه در می آورید . که بهتر است پاسخ ها یک کلمه ای باشند ، اما برخی از تعاریف را باید به طور دقیق و واژه به واژه آموخت . یا ممکن است یک پرسش ریاضی را بخواهید یابد بگیرید . اما بیشتر تلاش کنید چکیده ی مطالب را بنویسید . گاهی نیز می توانید پرسش ها را به صورت جا خالی بنویسید .
سپس پرسش را روی برگه ی یادگیری و پاسخ را پشت آن بنویسید . هنگامی که نزدیک به 30 یا 40 برگه نوشتید ، آنها را در خانه ی شماره ی یک بگذارید . آنها را به گونه ای در جعبه بگذارید که پرسش ها روبروی شما باشد .
سپس نخستین برگ را که روبروی شما است بردارید و آن را بخوانید ، 2 تا 3 ثانیه صبر کنید ، اگر پاسخ به یادتان آمد ، کارت را در خانه ی دوم می گذارید و گرنه آن را مرور کرده و خیلی آسوده آن را پشت برگه های خانه ی نخست می گذاریم . به همین گونه برگه بعدی را مرور کنید ، اگر بلد بودید ، پشت برگه های خانه ی شماره ی دو و اگر هم بلد نبودید پشت برگه های شماره ی یک . این کار را تا جایی پیش ببرید که به جز 2 یا 3 برگه در خانه ی شماره ی یک نماند .
سپس روز دیگر یا هر گاه که وقت داشتیم کار برگه نویسی را پیش می بریم و آنها را به همان گونه مرور می کنیم . پس از چند روز خانه ی دوم پر شده و جای یک برگه نیز ندارد ، آنگاه به سراغ خانه ی شماره ی دو می رویم . تنها یک سانتی متر یا یک انگشت از برگه ها را مرور کنید . این اندازه کارت از کارت هایی باید بردارید که به خانه های شماره ی یک نزدیک ترند ، یعنی زمان بیشتری از مرور آنها گذشته است . هر کدام را که بلد بودید به خانه ی شماره 3 ببرید . اما آنهایی را که بلد نیستید ، دوباره به خانه ی نخست ، یعنی خانه ی شماره یک برگردانید . هنگامی که کار مرور آن 1 سانتی متر یا یک انگشت تمام شد ، بروید به سر وقت برگه های خانه ی شماره ی یک و آنها را همانند پیش مرور کنید .
سپس ، هنگامی که خانه ی شماره ی دو پر شد ، دوباره 1 سانتی متر یا یک انگشت از برگه های آن را به شیوه ی پیش ، مرور کنید .
پس از مدتی خانه ی شماره 3 نیز پر می شود . با آن هم همچون خانه ی شماره ی 2 برخورد کنید و برگه هایی را که بلد نیستید ، باز هم به خانه ی شماره ی 1 بفرستید نه خانه ی قبلی .
هنگامی که خانه های دیگر نیز پر شدند با آنها نیز همانگونه برخورد کنید ، 1 سانتی متر یا یک انگشت از آنها را برداشته ، آنهایی راکه بلدید به خانه ی بعدی یا اگر در خانه ی شماره ی 5 است بیرون از جعبه و آنهایی را که بلد نیستید دوباره به خانه ی شماره ی یک بفرستید .
برگه هایی که از خانه ی شماره 5 بیرون آمد در حافظه ی بلند مدت شما خواهد ماند ! اما این کار ممکن است دست کم یک ماه طول بکشد ولی باید بدانید که هر چه برگه ها به خانه های بالاتر می رسند ، دیرتر فراموش می شوند ! چون بر پایه ی پژوهش های ابینگ هاوس مطالب در روزهای نخست سرعت فراموشی شان بیشتر است . پس مطالب در روزهای نخست سرعت فراموشی شان بیشتر است . پس مطالبی که به خانه ی شماره 3 رفته اند دیرتر از خانه ی شماره ی دو فراموش می شوند . هنگامی که برگه ها از خانه ی شماره 5 گذشتند می توانید آنها را بسوزانید ، یا بازیافت کنید یا یادگاری نگه دارید !





 منبع:
راسخون
  • رز
  • ۰
  • ۰

مقالات علمی

دانلود رایگان مقالات علمی
http://www.goarticle.ir


با ربات تلگرام Sci-Hub، می توانید با وارد کردن عنوان، لینک یا DOI مقاله، آن را به راحتی و رایگان دانلود کنید.
http://telegram.me/scihubot
یا
http://telegram.me/scihubbot
همچنین، نشانی های جدید سایت Sci-hub:
http://sci-hub.bz
یا
http://sci-hub.cc
یا
http://sci-hub.ac
نشانی های قدیمی http://sci-hub.org و http://sci-hub.io مسدود شدند و دیگر کار نمی کنند


http://paper.paperdl.com/


http://www.gigapaper.ir/Articles/?dir=Computer/..Computer%20ebook/C%23
دانلود رایگان مقالات و کتابهای مهم مثل انواع کتب C#
http://gigapaper.ir/Articles/


تعدادی از سایتهای در دسترس برای دانلود مقاله
IEEE
ScienceDirect
springer
Elsevier
ACM
isi
ehost
oxford
proquest
isi_web_of_knowledge
WileyOnlineLibrary
pubmed
ACM



دانلود کتاب، مقاله و هرآنچه بخواهید ….
http://gen.lib.rus.ec


paperhub.ir
paperhub امکان دانلود رایگان مقالات، کتاب و استاندارد را بصورت رایگان در اختیار پژوهشگران میدهد


iranpaper.ir
سایت iranpaper.ir امکان دانلود مقاله،کتاب، استاندارد، پایان نامه و …  بصورت رایگان از پایگاههای متعدد را میدهد.


دانلود مقالات از ScieneDirect ، IEEExplore و Springer Link و همجنین دانلود از آرشیو مقالات فری پیپر رایگان است.
http://freepaper.me/


دانلود رایگان مقاله
دسترسی رایگان به مقالات پایگاه های ScienceDirect, Springer, IEEE (روزانه ۳ عدد، سال ۲۰۱۴ به قبل) در سایت  http://www.goarticle.ir امکان پذیر است.
http://www.goarticle.ir

سایت freepaper.us  نیز امکان دانلود مقالات فارسی و انگلیسی را فراهم نموده است،برای دانلود رایگان مقاله انگلیسی می توانید عنوان یا آدرس و یا برای جستجوی دقیق DOI را وارد کنید و همکنون بصورت آزمایشی امکان ترجمه آنلاین مقاله های انگلیسی و دانلود مقاله انگلیسی با ترجمه فارسی برای اکثر مقالات علمی وجود دارد
http://freepaper.us

پرتالdownloadpaper.ir امکان دریافت کامل مقالات علمی، ترجمه تخصصی مقالات، دانلود کتاب و مقاله، تدوین و چاپ مقالات isi , isc و … رافراهم نموده است که البته باید درخواست خود را به این سایت ایمیل زده و بعد از ۳ ساعت مقاله را دریافت می‌کنید.
http://www.downloadpaper.ir

paperdl سایت دانلود خودکار مقالات علمی که در صورت استفاده از اینترنت دانشگاه ها امکان ۳ مقاله در هر ۸ ساعت و در غیر این صورت، ۲ مقاله در هر ۳۰ ساعت میتوانید دانلود کنید و درصورت تمایل به دانلود مقالات بیشتر باید امتیاز خریداری کنید.
http://www.paperdl.com


freepaper.me
freepapers.ir
دانلود رایگان ۱۰۰ مقاله در هر ساعت


http://www.libdl.ir
امکان دانلود مقالات از مجلات و منابع معتبر علمی دنیا را فراهم نموده است.
در این سایت آمده است:
چگونه مقالات ISI را دانلود کنم؟
به منظور دانلود فایل از تمامی سایت های Sciencedirect, Springer, ASCE, ACS, IEEE و Wiley، ابتدا مقاله خود را از طریق جستجو در این سایت ها پیدا کنید و وارد صفحه مربوط به آن شوید. سپس لینک این صفحه را بطور کامل و با //:http در باکس بالا Paste نمایید و در آخر دکمه GET را فشار دهید. LibDL فایل مقاله را از روی سرور کتابخانه ها برداشت کرده و لینک دانلود آن را در اختیار شما قرار می دهد. شما همچنین می توانید کتابخانه های Sciencedirect، Springer, IEEE و Wiley را بصورت باز شده مرور کنید. برای این منظور، از لینک های سمت راست استفاده نمایید و این سایت ها را به همراه لینک دانلود مقالات ببینید.


دانلود مقالات و کتاب
مهم
libdl.ir


در elearnica بدون محدودیت امکان دانلود مقالات به صورت رایگان وجود دارد.
elearnica.ir


libdl.ir
یک موتور جستجوی قدرتمند دارای امکان جستجوی کتاب از طریق نام کتاب، لینک مقاله یا DOI آن میباشد که بصورت رایگان امکان دانلود تمامی منابع را میدهد. شعار سایت: “امکانات libdl رایگان است و برای همیشه رایگان خواهد ماند” میباشد.


دانلود رایگان کتاب، مقالات، پایان نامه و …
https://daneshgostar.org/
البته با پرداخت حق عضویت ویژه مثلا یک ماهه 15000 تومان

منبع:
http://wikipaper.ir/
این وب سایت محلی است بمنظور آشنایی با نوشتن مقالات علمی، پایگاه های علمی، دنلود مقالات، معرفی سایت های پایگاه های علمی، به اشتراک گذاشتن نظرات کاربران و ...

----------------------------------------------------------------------------------------

مقالات ISI منطق فازی : 154 مقاله انگلیسی + ترجمه فارسی
http://isiarticles.com/topic/36

http://www.robook.ir/index.php/engineersoft
جستجو و دانلود مقالات و کتب فارسی

  • رز